Over ons

Biografie

Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen.

Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repetoire achter de hand.

In de zomer van 2013 bracht de band hun eerste single ‘Sergeant Sun’ uit en in maart 2015 verscheen vervolgens hun debuut-EP ‘Waiting for Response’. In maart 2017 brengt de band haar nieuwste single uit genaamd ‘Into Motion’.

Het ontstaan van Smoking Alaska

In de maand oktober van het jaar 2012 richtten Thijs, Frank en Wiebe de band Down Under op. Ze wisten na één maand meteen al een talentenjacht te winnen. Volgens de jury en de kranten gaven de potentiële mogelijkheden de doorslag. Hierna stond het een paar maanden stil.

Een aantal maanden later, is er veel veranderd. In februari van het jaar 2013 kwam Alex de band versterken als zanger. Door deze verandering in de samenstelling besloten ze ook hun naam te veranderen in Smoking Alaska en begonnen ze met het schrijven van compleet nieuwe nummers. Ondertussen hebben ze al een aardig repertoire en hebben ze er al aardig wat optredens opzitten.

In de zomer van 2013 hebben ze hun best gedaan om zoveel mogelijk op te treden en hebben ze hard gewerkt aan hun repertoire. In deze zomer is de band ook voor het eerst de studio ingegaan en hebben ze hun eerste nummer: Sergeant Sun uitgebracht.

Gedurende het najaar en de winter van 2013 is de band druk bezig geweest met repeteren, nieuwe nummers schrijven en hebben ze iedere maand wel minstens 2 keer opgetreden, het podium begint hun nieuwe thuis te worden.

Met enthousiasme ziet Smoking Alaska zijn toekomst tegemoet. Jong, muzikaal en potentieel, wat wil je nog meer?

 

van links naar rechts:

Thijs, Wiebe, Frank, Alex